Anasayfa » Radyofrekans Tedavisi ile Cilt Bakımı

Radyofrekans Nedir?

Radyofrekans tedavisi günümüzde yaygın biçimde kullanılan bir ısı tedavi yöntemidir. Bu yöntem uzun yıllardan beri kullanılmakta sadece teknoloji ile gelişmekte ve biçim değiştirmektedir. Bu yöntem sayesinde derinin gergin bir görünüme kavuşması hedeflenmektedir. Yüzünde ya da vücudunda cilt sıkılaşması sağlamak isteyen kişiler bu tedavi sayesinde istedikleri sonuçları alabilmektedirler.

Deri katmanlarına gönderilen ısı sayesinde bu bölgede bulunan kolajen lifler harekete geçirilmektedir. Bu sayede cilt hem yenilenir hem de daha genç bir görünüme kavuşur. Sıkı bir cilt görüntüsü elde etmek mümkün olup deri altında da iyileşme sağlamaktadır. Bu işlem cilt ütüleme olarak da bilinmektedir.

Cerrahi müdahale olmadan uygulanan radyofrekans uygulaması sonrası sonuçlar hemen görülebilmektedir. Isı ile cildi daha kaliteli ve gergin bir dokuya kavuşturan işlem sayesinde cildin kalitesi de artmaktadır.

İpek kirpik yapılmış kadının yüzüne radyofrekans işlemi yapılıyor

Radyofrekans ile ilgili ayrıntılı bilgi için uzmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz.

Sıkça Sorular Sorular

Radyofrekans Nedir?

Radyofrekans tedavisi, radyo dalgalarının kullanılması ile sağlanır. Bu dalgalar ile uygulama bölgesinde ısı 41 ila 43 dereceye kadar çıkarılır. Yaşanan ısı artışının herhangi bir zararı bulunmaz. Deri altındaki sıcaklık ise 55 derece kadar ulaşabilir. Cerrahi olmayan ve herhangi bir ağrı yaratmayan bu işlem sonrasında, iyileşme sürecine de gereksinim duyulmaz. Uygulama sonrasında bireyler normal yaşamlarına devam edebilir.

Radyofrekans Tedavisi Nedir?

Radyofrekans tedavisi, radyo dalgaları kullanılarak yapılan bir tedavi yöntemidir. Dayanılması güç hale gelen ağrıların dindirilmesi için bu tedaviden sıklıkla yararlanılır. Bel, boyun, omurga ve eklem ağrılarının azaltılmasında oldukça etkili olan bu yöntem, estetik olarak da tercih edilir. Ben aldırma, bölgesel yağ yakımı ve cilt sıklaştırma gibi amaçlar, estetik olarak bu tedavide öne çıkan amaçlardır.

Radyofrekans Tedavisi Nerede Yapılır?

Radyofrekans uygulaması hem hastanelerde hem de estetik merkezlerinde gerçekleştirilebilir. Hastanelerde bu yöntemin kullanılma amacı, daha çok ağrı tedavisidir. Kas ile eklem ağrılarının geçirilmesinde, ilerleyen noktalarda radyofrekanstan destek alınır. Estetik merkezlerde ise bölgesel zayıflama, ben aldırma ve radyofrekans cilt bakımı gibi amaçlarla tercih edilir.

Radyofrekans Nasıl Uygulanır?

Radyofrekans uygulaması oldukça kolay ve acısızdır. Tedavi gereken bölgeye, radyofrekans cihazı olarak adlandırılan bir cihaz yardımıyla radyo dalgaları gönderilir. Özünde titreşim yaratan bu cihaz, uygulama bölgesinde ısının artmasına neden olur. Artan ısı, hücre içindeki oksijen miktarını ve aktivitesini çoğaltır. Bu sayede hareketsiz ya da az hareketli halde olan hücreler esas görevlerini hatırlar ve daha etkin bir şekilde çalışırlar. Yapılan bu uygulama herhangi bir şekilde acı hissi yaratmaz ve kişinin gündelik yaşamında aksamalara yol açmaz. Cerrahi yöntemlere kıyasla daha kolaydır.

Radyofrekans Kaç Seans Yapılmalı?

Radyofrekans tedavisine kaç seans devam edileceği, uygulamayı yapacak olan hekim ya da estetik uzmanı tarafından belirlenir. Çoğu zaman maksimum 10 seans ile sınırlı tutulur. Ancak ağrı tedavisinde bu yönteme başvurulduğu zaman, ağrıların niteliğine bağlı olarak daha fazla seansa devam edilebilir. Radyofrekans ile zayıflama ya da sıkılaşma gibi estetik uygulamalarda da duruma ve elde edilen sonuçlara göre karar verilir. Seans süresi ise yapılacak bölgeye göre değişiklik gösterir. Yüz bölgesine yapılan uygulamalar genellikle 15-20 dakika sürer. Bu süre basen ve göbek bölgelerinde 40 dakikaya, bacak ve kalçalarda ise bir saate kadar çıkabilir.

Radyofrekansı Zararlı Mı?

Radyofrekans tedavisi, doğru yerde, bilgili ve deneyimli kişiler tarafından uygulandığı sürece herhangi bir zarara neden olmaz. Radyofrekans tedavisi zararları yok denilecek kadar azdır. Ancak bazı özel durumlarda, tedavinin uygulanmaması gerekir. Gebelik, bu durumların başında gelir. Hamile annelerde dalgalar çeşitli problemlere yol açabilir. Özellikle karın bölgesinde bu uygulamadan kaçınılması gerekir. Hem bebeğin hem de annenin sağlığı için gebelik sürecinde radyoterapiden kaçınılması daha doğru olur. Parkinson, MS, kanser ve epilepsi hastalığı olanlar için de radyoterapi önerilmez. Kalp pili başta olmak üzere, vücudunda metal protez bulunan bireylerde de radyoterapi çeşitli zararlara yol açabilir. Bu özel durumlar dikkate alındığı sürece, radyoterapi gönül rahatlığıyla uygulanabilir.

Radyofrekans Etkisi Ne Kadar Sürer?

Radyofrekans tedavisi yaptıranlar tüm seanslarını tamamladıktan sonra kalıcı fayda görebilirler. Özellikle estetik uygulamalarda kalıcı faydaya daha sık rastlanır. Ancak bu anlamda etkinin kalıcılığı, kişinin yaşam tarzına göre de değişiklik gösterir. Zayıflama için bu yönteme başvuran ve beklediği gibi zayıflayan bir kişi, sonrasında düzenli beslenmez ve alışkanlıklarına dikkat etmezse yeniden aynı problemle karşılaşabilir. Ağrı tedavisinde ise ağrının niteliğine bağlı olarak tedavinin etki süresi değişiklik gösterir.

Radyofrekans ile Ben Aldırma İz Kalır Mı?

Radyofrekans ile ben aldırma bu uygulamaya en çok başvurulma nedenlerinden biri. Hem estetik bozukluk yaratan hem de zaman zaman cilt kanserine yol açabilen benlerin alınmasında en etkili ve kolay yöntem radyofrekanstır. Bu işlem sonrasında kişinin cildinde, yani ben alınan bölgede hiçbir şekilde iz kalmaz. Daha önce o bölgede ben olduğuna dair hiçbir belirti de görülmez.

Radyofrekans Acıtır Mı?

Radyofrekans tedavisi, ağrılı ya da acılı bir işlem değildir. Ancak bireylerin kendilerini daha rahat hissetmeleri ve uygulama esnasında rahatsızlık hissi yaşamamaları adına, sakinleştirici ilaçlar ya da lokal anestezi uygulanabilir. İğneli radyofrekans ya da altın iğne tedavisinde bir miktar acı olabilir. Altın iğne tedavisinde cihazın baş kısmında altın iğnelerin bulunmasından kaynaklı olarak anlık ağrılar yaşanabilir. Ancak bunlar çoğunlukla birkaç saat içerisinde geçen türden ağrılardır. Kısa süreli kızarıklıklara da bu süreç içerisinde rastlanabilir. Bunlar da tedavinin olağan sonuçları arasında yer alır ve aynı şekilde kısa sürede normale döner.

Radyofrekans Tedavisi Günlük Yaşamı Etkiler Mi?

Radyoterapinin son yıllarda giderek daha fazla kişi tarafından tercih edilmesinin esas nedeni, bu uygulamanın cerrahi yöntemlere kıyasla çok daha kolay olmasıdır. Tedavi esnasında ve sonrasında herhangi bir komplikasyon oluşmaz ve hastanede yatmayı gerektiren bir durum da ortaya çıkmaz. Tedaviden hemen sonra bireyler normal yaşamlarına devam edebilirler. Her hasta için ayrı bir başlık kullanıldığı için enfeksiyon ya da hijyen sorunu da yaşanmaz. Ancak daha başarılı ve sağlıklı bir uygulama için radyofrekans öncesi ve sonrası uygulamayı yapan hekimin ya da estetik uzmanının tavsiyelerine uyulması gerekir.

Fraksiyonel Radyofrekans Ağrılı Bir Yöntem Midir?

Diğer bir radyofrekans tedavisi biçimi olan fraksiyonel radyofrekans, daha çok estetik amaçlarla tercih edilir. Bu yöntem oldukça ağrısız ve basittir. Öyle ki pek çok cerrahi ve estetik işlem için 18 yaş sınırı konulurken, bu yöntemde 16 yaş üzerindeki kişilere de uygulama yapılabilir. Uygulama öncesinde kullanılacak ağrı kesici kremlerle birlikte, herhangi bir ağrı hissi yaşanmadan işlem tamamlanabilir. İşlem sonrasında ve takip eden günlerde de herhangi bir ağrı ortaya çıkmaz.

Fraksiyonel Radyofrekans Hangi Bölgelere Uygulanabilir?

Fraksiyonel radyofrekans, herhangi bir cerrahi işleme gereksinim kalmaksızın cildin sıkılaşmasını, yaşlanma etkilerinin ortadan kaldırılmasını, fazla kiloların verilmesini ve ciltte oluşan benlerle lekelerin giderilmesini sağlar. Estetik amaçlarla başvurulan bu radyoterapi türü, özellikle boyun ve yüz bölgeleri için ideal. Vücudun diğer kısımlarına göre daha hassas olan bu bölgeler, fraksiyonel yöntem ile kolaylıkla tedavi edilebilir. Yaklaşık 40 dakika kadar süren bu uygulama sonrasında kızarıklıklar ve kabuklanmalar görülebilir. Tedavi bölgesinin üzerinden iğnelerle birden fazla kez geçilmesine bağlı olarak ortaya çıkan bu durum, yatıştırıcı ve tedavi edici kremlerle kolayca onarılabilir. Ayrıca hassasiyet oluşmaması adına, işlem günü ve sonrasındaki günde cildin su ile temas etmemesi ve duş alınmaması da son derece önemli.

Benzer Hizmetlerimiz

Touch görseli
Vücut fazlalarından kurtulmak için incelme işlemi yapılıyor

Soğuk Lipoliz

Ada Dijital Ajans