Kalıcı ve sağlıklı bir şekilde istenmeyen tüylerden kurtulmaya yardımcı olan lazer epilasyon, hem kadın hem de erkekler tarafından sıklıkla tercih edilir. Klasik tüy alma yöntemlerine kıyasla daha acısız ve konforlu bir yöntem olan lazer epilasyon, işinin ehli uzmanlar tarafından doğru cihazlarla yapıldığında etkili sonuçlar sunar. 1998 yılında Amerikan FDA kurumu tarafından kullanımına onay verilen lazer epilasyon cihazları sayesinde uygulama tüm dünyada hızla yayılmıştır.
Lazer Epilasyon ile ilgili ayrıntılı bilgi için uzmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz.
Epilasyon, vücutta bulunan tüylerin kalıcı olarak vücuttan uzaklaştırılmasına yardım eden yöntemlerin bütünü olarak adlandırılır. Ergenlik döneminde ve sonrasında daha da belirginleşen kıllar, estetik ve hijyen gibi sebeplerden ötürü rahatsız edici hale gelir. Günümüzde en çok tercih edilen epilasyon yöntemlerinden biri olan lazer epilasyon, uzman kişiler tarafından ve doğru cihazlar ile yapıldığında son derece güvenilir ve zararsız bir uygulamadır. Lazer epilasyonda amaç kılları değil, kıl köklerini tahribata uğratmak ve kıllardan kalıcı olarak kurtulmaktır.
Kalıcı tüy alma uygulaması olan lazer epilasyonda gelişmiş cihazlar uzmanlar eşliğinde kullanılır. Lazer epilasyon cihazının başlığı ile kıl köklerinin olduğu bölgelere atış yapılır ve cilt taranır. Lazer ışınlarının kıl köküne doğru uygulanmasıyla kıl gelişimini sağlayan kök hücrelerin yapısı bozulur. Böylece tüylerin cilt yüzeyinde tekrar belirmesi engellenmiş olur. İşlem sırasında kişinin cildine cihaz yardımıyla soğuk hava uygulanır. Bu sayede işlem acısız ve yan etkisiz şekilde ilerler. Lazer epilasyon işlemi, hem kadınlar hem de erkekler tarafından sıklıkla tercih edilir. Erkek lazer epilasyon uygulamalarında oldukça kısa sürede sonuç alınabilir. Bunun nedeni ise erkeklerin kıl köklerinin daha kalın ve koyu olmasıdır.
Vücuttaki istenmeyen kıl ve tüyleri geçici olarak vücuttan uzaklaştırma esasına dayanan depilasyon, evde bazı yöntemlerle rahatça gerçekleştirilebilir. Evde epilasyon cihazı ile yapılan epilasyon işlemlerinin yanında ağda, tıraş, tüy sarartma, ip ile tüy alma gibi işlemler de bazı epilasyon yöntemleri arasında bulunur. Ancak tüm bu yöntemlerin etkisi kısa sürelidir. Tüylerden kalıcı olarak kurtulmak ise lazer epilasyon ile mümkündür.
Yüz bölgesine yapılan lazer epilasyon, kısa süren ve acıya sebebiyet vermeyen bir uygulamadır. İşlem öncesinde yüz bölgesindeki tüyler belirli oranda kısaltılır ve uygulama alanına jel sürülerek işleme başlanır. Uygulamanın kapsamına göre değişmekle birlikte işlem yaklaşık olarak 15 dakika sürer. Yüz bölgesine yapılan lazer epilasyon sonrasında ciltte hafif kızarıklıklar oluşabilir. Bunun için bölgeye soğuk kompres yapılabilir ve işlemden birkaç saat sonra cilde nemlendirici sürülebilir.
Genital bölgeye lazer epilasyon uygulaması seanslar halinde ve uzman kişiler tarafından planlanarak yapılır. Her kişinin ihtiyacına göre seans sıklığı ve sayısı değişiklik gösterir. Bikini bölgesi lazer işlemi olarak da adlandırılan uygulamada etrafa lazer ışını saçan cihazlar kullanılır. İşlemi yapan kişi, cihazı kontrollü bir biçimde genital bölgedeki tüylerin üzerinde gezdirerek atış yapar. Yapılan bu atışlar kıl köklerinin zarar görmesine neden olur. Böylece kıllar eskisi gibi kalın ve canlı şekilde çıkmaz.
Uzun yıllardır uzmanlar tarafından güvenle uygulanan lazer epilasyon hakkında sıkça soruların soruların yanıtları şu şekildedir:
Kalıcı olarak tüylere veda etmeyi sağlayan epilasyon, göz çevresi dışında kıl olan her bölgeye uygulanabilir. Deriye herhangi bir zarar vermeyen işlem, direkt olarak kıl köklerine yapılır. Özel lazer cihazları eşliğinde kıl kökleri tahrip edilerek istenmeyen tüylerin kalıcı olarak yok edilmesi sağlanır. Kalıcı şekilde tüylerden kurtulmak için çeşitli lazer yöntemleri mevcuttur. Bunlar Alexandrite lazer, buzlu lazer, Diode lazer, Nd yag lazer ve Robotx lazer gibi cihaz türlerini içerir.
Lazer epilasyon uygulaması için kişinin cildine göre seçilebilecek beş farklı cihaz türü bulunur. Hangi lazer yönteminin seçileceği uzmanlar tarafından kişinin cilt yapısı, tüy rengi ve tüy yapısına bakılarak belirlenir. Cihazların temel farkı, lazer ışınlarının aralarındaki dalga boyudur. Bu, lazerin kıl köklerine hangi oranda nüfuz edeceğini belirler.
Alexandrite lazer epilasyon, günümüzde en sık kullanılan yöntemler arasındadır. Dalga boyu 755 nm olan bu lazer türü, açık ten rengine sahip ve koyu kıl yapısında olan kişiler için son derece uygundur. Koyu ten rengine sahip kişilerde bazı durumlarda risk teşkil eden lazer, gerekli önlemlerin alınması ve alanında uzman uygulayıcının yönlendirmesi ile dikkat edilecek hususlara uyulması durumunda son derece güvenlidir.
Diode lazer 810 nm dalga boyuna sahiptir. Dalga boyu diğer cihazlar kıyasla daha yüksek olan bu lazer, ten rengi koyu olan kişilerde daha etkin sonuç sunar ve ince tüylerin yok edilmesinde son derece başarılıdır. Ayrıca dalga boyu uzun olduğundan derin bölgelerdeki batık kıllarda iyi sonuçlar ortaya koyar.
Robotx lazer, Türk mühendisler tarafından geliştirilen bir lazer epilasyon uygulamasıdır. 810 nm ve 750 nm olmak üzere iki farklı başlığı bulunan cihaz, diğer türlere kıyasla iki kat daha fazla soğuk hava üfleyerek rahat bir epilasyon süreci sunar. En ince kılları bile gören cihaz, minimum acı ile başarılı sonuçlar alınmasını sağlar.
Nd yag lazer 1064 nm dalga boyuna sahiptir. Diğer cihazlara oranla acıyı daha fazla hissettiren bu cihaz, açık renkli ve ince kıllar üzerinde istenilen sonuçları sağlar. Cihaz, geniş çaplı uca ve uzun atış süresine sahiptir.
Buzlu lazer 810 nm dalga boyuna sahiptir. Kademeli ısıtma metodu ile kıl köklerini tahrip eden cihaz, ince ve açık renkli kıllarda başarılı sonuçlar sunar. Uygulama sırasında cildi buz gibi soğutan cihaz, konforlu bir epilasyon deneyimi sağlar.
Lazer epilasyon işlemi için uygun bir aday olmanız durumunda işlem yapılan bölgeye ve kıl yapısına bağlı olarak yaklaşık 6-8 seansta tüylerinizin çoğundan kurtulabilirsiniz. Yaş, cinsiyet, kıl rengi, cilt rengi, hormon yapısı ve kılların döngüsü de epilasyon sürecini etkileyen faktörler arasındadır.
Lazer epilasyon seans aralıkları, tüylerde oluşan azalma ve sürecin ilerleyişine bağlı olarak değişiklik gösterir. Vücut bölgesi için seans aralıkları ortalama 6-8 hafta arasında olabilirken yüz bölgesi için bu süre genellikle 4 haftadır. Rutin uygulamalarda seans aralıkları genellikle 2 aydır.
Lazer epilasyon işlemi bazı bölgelere uygulanmaz. Bunlar burun içi, kulak içi, göz çevresi, et beni üzeri, saç dipleri, dövme bulunan alanlar ve kirpik çevresidir. Ayrıca egzama ve mantar hastalığı bulunan bölgelere de lazer epilasyon işlemi yapılmaz.
Dövme renk pigmenti içerdiği için cilde uygulanan lazer ışınları dövme tarafından emilir ve bu alanda cilt yanıkları oluşabilir. Bu nedenle dövme bulunan bölgelere epilasyon uygulaması yapılmamalıdır. İşlem sırasında dövme olan alanların üzeri kapatılır ve işlem dövmenin 2 cm uzağında uygulanır.
Buz lazer 45 derecelik bir ısı ile kıl köklerinin zarar görmesini sağlar. Bu sayede uygulama yapılan alanda bir daha kıl oluşumu gözlenmez. Uygulama soğutucu başlık sayesinde cilt yüzeyine zarar vermeden gerçekleştirilir.
Hassas olan yüz bölgesi için uzmanlar tarafından diode lazer çeşitleri tavsiye edilir. İnce tüylerde etkinlik sunan bu lazer türü iyi sonuçlar alınmasına yardımcı olur. Alexandrite lazer ise yüz bölgesinde kullanılmamalıdır.
Lazer epilasyon işlemi için en uygun dönem sonbahar ve kış aylarıdır. Uygulama yapılan bölgenin direkt olarak güneş ile teması sağlıklı değildir. Bu nedenle yıl içinde güneşe en az maruz kalınan zamanları tercih etmek idealdir. Ancak etkin bir güneş koruma ile 4 mevsim de yapılabilir.
Lazer epilasyon sonrasında bazı noktalara dikkat etmek gerekir. Uygulama sonrasında en az 3 ay güneşten korunmak ve yüksek faktörlü güneş koruyucu ürünler kullanmak önemlidir. İşlemi takip eden 24 saat boyunca bölgeye sıcak su değdirilmemelidir. 24 saat içinde ağrı oluşan bölgeler için buz uygulaması yapılabilir. Uygulamadan sonraki 48 saat boyunca bölge tıraş edilmemelidir. Gerektiği takdirde ağrı kesici kullanılabilir. Bölgeyi kaşıma veya bölgeye kese yapma gibi işlemlerden uzak durulmalıdır.
Göz çevresi ve mukoza alanları dışında vücudun pek çok bölgesine lazer epilasyon uygulanabilir. Yanak, dudak üstü, göğüs, ense, çene, koltuk altı, kol, karın, genital bölge, sırt, bel, eller ve bacaklar uygulama için uygun bölgeler arasındadır.
Lazer epilasyon uygulaması kalıcı çözüm sağlaması açısından diğer yöntemler arasında öne çıkar. Uygulama bitiminde tüylerden kurtulmak için ekstra bütçe ve zaman harcamaya gerek duyulmaz. Bunun yanında diğer türlere göre daha az acı hissi ve geçici yan etkileri sayesinde sıklıkla tercih edilir. Hızlı sonuçlar vadeden lazer epilasyon, kıl köklerini tahrip ettiği için daha yumuşak bir cilde kavuşmanıza yardımcı olur.
Lazer epilasyon işlemi sonrasında kişinin güneşe çıkması veya çeşitli kalıtımsal problemler nedeniyle bazı durumlarda ciltte açık veya koyu lekelenmeler görülebilir. Bu tip durumlar genel olarak kalıcı değildir ve belirli bir süre sonra kendiliğinden kaybolur.
Touch Güzellik © 2021-2024 Tüm hakları saklıdır.