Anasayfa » Mezoterapi Nedir? Mezoterapi Nasıl Yapılır?

Mezoterapi

Dünyada ilk kez 1952 yılında Michel Pistor adlı bir doktor tarafından uygulanan mezoterapi, estetik amaçlı bir işlemdir. Cilt yenilemeden anti-aging’e, bölgesel zayıflamadan çatlak, selülit ve yara tedavisine kadar oldukça geniş bir alanda tercih edilen yöntem, cilt altında bulunan elastin ve kolajen gibi dokuları uyararak etki gösterir. Uyarılma sonrası o bölgedeki kan dolaşımı ve immün cevap mekanizması düzenlenerek tedaviden maksimum yarar sağlanır.

Yaptırdığı işlemden memnun olan kadın

Mezoterapi ile ilgili ayrıntılı bilgi için uzmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz.

Mezoterapinin Kullanıldığı Alanlar Nelerdir?

Mezoterapi tedavisi çok çeşitli alanlarda kullanılır. Bu alanların başlıcaları aşağıdaki gibidir:

  • Elastikiyet kaybı ve sarkma olan ciltler
  • Leke tedavisi
  • Kilo kaybı
  • Çatlaklar
  • Selülitler
  • Saç dökülmesi
  • Alerji
  • Spor yaralanmaları
  • Akut ve kronik ağrılar
  • Sedef hastalığı

Mezoterapi Çeşitleri Nelerdir?

PRP mezoterapi ve iğnesiz mezoterapi olmak üzere iki çeşit mezoterapi tedavisi bulunur.

PRP Mezoterapi Nedir?

PRP mezoterapide kişinin kendisinden alınan kan çeşitli işlemlerden geçirilerek tekrar hastaya enjekte edilir. Hastadan alınan kanda fibrin ve trombositler uygun şekilde ayrıştırılarak işlemden geçirilir. Daha sonra santrifüj işlemi ile kandaki trombosit ve fibrin bileşenleri çıkarılır ve kan tekrar ihtiyaç duyulan bölgeye enjekte etmeye hazır hale gelir. Hastalar, mezoterapi öncesi sonrası farkını seanslar ilerledikçe görebilir. Mezoterapi serum yardımıyla istenen bölgede etkin sonuç sağlayan bir yöntemdir.

İğnesiz Mezoterapi Nedir?

İğnesiz mezoterapi yönteminde ise basınç sistemiyle çalışan cihazlar yardımıyla mezoterapi için kullanılan maddeler deriye uygulanır. İğneli mezoterapiye alternatif olarak ortaya çıkan bu yöntemde ağrısız ve acısız bir şekilde cildi yenilemek mümkün olur. İğne kullanmadan ciltte güçlenme ve canlanma sağlayan işlemde kolajen üretimi artar ve cilt sorunları tedavi edilir. İğnesiz mezoterapi cihazı ile yapılan işlemde yüz, boyun, göğüs, bacak, kollar ve karın bölgesindeki elastikiyet kaybı iyileştirilir.

Göz Altı Mezoterapi Uygulaması Nedir?

Sarkmış göz derisi, göz çevresindeki renk artışı, göz altı morluğu ve göz kası üzerindeki derinin inceliği gibi problemler göz altı mezoterapi tedavisinin nedenlerini oluşturur. Light Eyes Ultra olarak da bilinen yöntem göz çevresinde elastikiyet artışı, kırışıklıklarda düzelme ve kan dolaşımında artış sağlar. Özel bir karışımın doktor kontrolünde göz çevresine enjekte edilmesiyle işlem gerçekleştirilir. 4 hafta boyunca haftada 1 kez uygulanabilen tedavi, ilk seanstan sonra etkisini göstermeye başlar.

Sık Sorulan Sorular

Oldukça geniş bir kullanım alanı olan mezoterapi hakkında sık sorulan sorular aşağıdaki gibidir:

Mezoterapi Nedir?

Mezoterapi işlemi; kozmetik amaçlı gençleştirme, yağları vücuttan atma ve deri sıkılaştırma amacıyla uygulanan bir tedavi yöntemidir. Uygulamada vitamin, mineral, protein, enzim, hormon ve diğer maddeler deri altına enjekte edilerek bazı rahatsızlıkların tedavisi gerçekleştirilir.

Saç Mezoterapisi Nedir?

Saç mezoterapisi, kadın ve erkeklerde saç dökülmesini önleyen ve saçların uzamasını sağlayan yöntemdir. Mezoterapi saç derisine gerekli vitamin, mineral ve besin değerlerini sağlayarak saçların güçlenmesine ve uzamasına yardımcı olur. Eğer evde saç mezoterapisi yapmak isterseniz mezo roller kullanarak işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Ancak bu yöntem profesyonel uygulamalara göre daha geç ve yavaş etki gösterir.

İğnesiz Mezoterapi Nedir?

Mezopeeling olarak da bilinen iğnesiz mezoterapi yöntemi, kişiye özel hazırlanmış etkin bir karışımın iğne kullanılmadan cilde uygulaması esasına dayanır. İğneli işlemlerden korkan hastalar için ideal olan bu yöntem, kolajen üretimini artırarak cildin elastikiyetini artırır ve yaşlanma etkilerinin giderilmesini sağlar.

Mezolifting Nedir?

Yüz mezoterapisi olarak da bilinen mezolifting, etkin maddelerin karıştırılarak cilt altına enjekte edilmesidir. Cilt kırışıklığı ve cilt sarkmaları için etkili olan mezoterapi yüz için anti-aging tedavisi olarak da adlandırılabilir. Kolajen üretimini uyaran işlem sayesinde yüzde gençleşme, sıkılaşma ve parlaklık gözle görülür şekilde artar. Leke mezoterapisi ise cilt yüzeyinde oluşan koyu renkli bölgeleri hedef alarak cildin daha aydınlık ve parlak bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur.

Mezoterapi Ne Demek?

Latince “mezo” ve “terapi” kelimelerinden meydana gelen mezoterapi, “orta deri tedavisi” olarak tanımlanabilir. İnce ve kısa iğne uçları yardımıyla uygulanan tedavi, çeşitli cilt problemlerinin yanı sıra damar hastalıkları için de yoğun olarak tercih edilir.

Mezoterapi Nasıl Yapılır?

Mezoterapi tekniğinde oldukça ince iğneler yardımıyla tedavi gerçekleştirilir. Düşük miktarda ilaçlar ile hazırlanan karışımlar, mikroenjeksiyon yöntemi ile istenen bölgeye enjekte edilir. Bu şekilde söz konusu bölgede yer alan problem çözülerek istenen fayda belirli bir süre sonunda elde edilir.

Mezoterapi Ne Zaman Etki Eder?

Mezoterapinin etkisi ilgili problemin şiddetine, kişinin yaşına ve cilt yapısına bağlı olarak değişir. Normal şartlar altında uygulamanın etkisi 2. veya 3. seanstan sonra görülmeye başlar. Seanslar ilerledikçe işlemin etkisi daha görünür hale gelerek ciltte toparlanma etkileri belirginleşir.

Mezoterapi Ne Kadar Kalıcı?

Mezoterapi tedavisinin kalıcılığı kişinin uygulama sonrasında bakımına göre değişiklik gösterir. Örneğin, selülit mezoterapisinde uygulama 4-10 seans şeklinde haftada bir gerçekleştirilir. Eğer işlem, diyet ve egzersiz ile desteklenirse alınan sonuçlar çok daha kalıcı hale gelir.

Mezoterapi Nerede Yapılır?

Mezoterapi çeşitli sağlık kuruluşlarında uzman doktorlar tarafından yapılan bir işlemdir. Tıp fakültesi mezunu olan ve mezoterapi eğitimi alan herkes mezoterapi işlemi yapabilir. Klasik tıbbın değişik bir uygulama metodu olan mezoterapi, pek çok klinikte sıklıkla uygulanan etkili ve güvenli bir yöntemdir.

Mezoterapi Ne Sıklıkta Yapılmalı?

Mezoterapi tedavisinin sıklığı yapılan bölgeye göre değişiklik gösterir. Örneğin, yüz mezoterapi cilt yüzeyine 1-4 hafta aralıklarla uygulanabilir. Yaklaşık olarak 4-6 seans sonrasında ise 3 veya 6 ayda bir tekrar edilebilir. Tedavi bittikten sonra da ciltte yenilenme etkisi devam eder.

Benzer Hizmetlerimiz

Touch görseli
Ada Dijital Ajans