Anasayfa » Klasik Cilt Bakımı Nedir ve Nasıl Yapılır?

Klasik Cilt Bakımı Hakkında Her Şey

Günümüzde sıklıkla yaşanan stres, uykusuzluk ve gerginlik gibi problemler cilt yapısına olumsuz etki eder. Hem ruhen hem de fiziken yenilenmenin ve cildimizi canlandırmanın en ideal yolu ise klasik cilt bakımıdır. Periyodik aralıklarla yapılan cilt bakımı uygulaması sayesinde daha kaliteli ve sağlıklı bir cilde sahip olmak mümkün olur. Cildin ihtiyacına uygun profesyonel ürünlerle ve uzman kişiler tarafından yapılan bakım ile birlikte siyah noktadan kırışıklıklara kadar pek çok sorunda azalma görülürken cilt elastikiyeti artar ve ciltte yaşlanma karşıtı bir koruma kalkanı oluşur.

Klasik Cilt Bakımı ile ilgili ayrıntılı bilgi için uzmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz.

cilt-bakimi-2

Klasik Cilt Bakımı Aşamaları Nelerdir?

Klasik cilt bakım aşamaları aşağıdaki gibidir:

  • Cilt yapısına uygun temizleyiciler ile cilt, kir ve makyaj kalıntılarından arındırılır.
  • Cilt analizi sonrası cilt yapısına en uygun dermokozmetik ürünler belirlenir.
  • Cildi ölü hücrelerden arındırmak amacıyla bitkisel peeling uygulaması yapılır.
  • Ciltteki gözenekleri açmak için buhar tedavisi uygulanır, cilt siyah noktalardan arındırılır.
  • Cilt daha canlı hale getirildikten sonra cilde uygun iyonteferez, ampul ve serumlar kullanılır.
  • Cilde uygun maske yapılır ve ardından tonikle cilt sıkılaştırılır.
  • En son aşamada cilt yapısıyla uyumlu nemlendirici krem sürülüp cilde masaj yapılır.

Klasik Cilt Bakımı Faydaları Nelerdir?

Klasik cilt bakımı faydaları aşağıdaki gibidir:

  • Gözenek temizliği sayesinde cilt nefes alır.
  • Kan dolaşımı ve lenf sistemi aktif hale gelir.
  • Yaşlanma karşıtı koruma oluşur.
  • Elastikiyet kaybının önüne geçilir.
  • Cildin sebum dengesi korunur.

Sık Sorulan Sorular

Klasik cilt bakımı hakkında sık sorulan sorular aşağıdadır:

Klasik Cilt Bakımı Nedir?

Düzenli olarak gerçekleştirilen cilt temizleme ve bakım işlemi klasik cilt bakımı olarak adlandırılır. Rutin aralıklarla yapılan bu uygulama sayesinde cilt, yaşlanmanın meydana getirdiği olumsuz durumlardan arınırken aynı zamanda nefes alarak canlılık kazanır. Klasik cilt bakımı sonrası cilt rahatlar ve yenilenir.

Klasik Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Klasik cilt bakımı öncesinde uzman kişiler tarafından cilt analizi gerçekleştirilir. Bu aşamadan sonra kişi için en uygun yönteme karar verilir. Rutin ve acısız bir işlem olan uygulama ayda bir kez profesyonel kişiler tarafından yapılabilir. Klasik cilt bakımı sıralaması ise şöyledir:

  • Cilt temizliği
  • Tonikleme
  • Peeling ve buhar uygulaması
  • Yüksek frekans uygulaması
  • Maske
  • Nemlendirme ve masaj

Cilt Türleri Nelerdir?

Cilt türleri aşağıdaki gibidir:

Akneli Cilt: Akneli cilt, yağlı cildin tüm özelliklerini taşır. Bu cilt tipi ergenlik dönemindeki kişilerde yaygındır. Akneler yüzde, omuzda ve sırtta görülebilir. Akneli cilde sahip olanlar, hem evde bakım yapmalı hem de profesyonel kişiler tarafından düzenli cilt bakımı seansları almalıdır.

Olgun Cilt: Elastikiyet kaybı başlamış olan ciltler olgun cilt sınıfına girer. Yağ hücrelerinin yavaş çalışması sonucu çizgi ve kırışıklıklar oluşmaya başlar, ölü hücreler ise cilde kaba ve bakımsız bir görünüm verir. Olgun ciltlerin düzenli bakım yaptırması ve ciltlerini nemlendirmesi şarttır.

Kuru Cilt: Ufak gözeneklere ve ince bir deri yapısına sahip kuru ciltte yağ salgılanması az olur. Pul pul dökülen cilt sürekli gergindir. Kuru cilt yapısına sahip olanların alkolsüz tonikler, süt tipi temizleyiciler ve yağ bazlı nemlendiriciler kullanması gerekir.

Normal Cilt: Lekesiz ve problemsiz olan normal ciltlerde gözenekler kapalıdır. Sivilcelenme görülmez ve yağ oranı normaldir. Süt tipi temizleyici, normal alkol oranına sahip tonikler ile su içerikli nemlendiriciler normal cildin güzelliğini korumasına yardım eder.

Karma Cilt: Alın, burun ve çene bölgesi (T bölgesi) yağlı olan karma ciltte açık gözeneklerin yanı sıra siyah nokta ve yağ butonu problemi vardır. Bu tip ciltlerde her bölge özel şekilde temizlenmeli ve gerekli bakım yapılmalıdır.

Yağlı Cilt: Gözenekler açık, cilt görünümü yağlı ve parlaktır. Üst tabakası kalın olan ciltte siyah nokta ve sivilce problemleri görülebilir. Yağlı cilt için alkollü tonikler, su bazlı nemlendiriciler ve jel tipi temizleyiciler tercih edilmeli, günlük temizlik adımları dikkatli şekilde uygulanmalıdır.

Kuperozlu Cilt: Bu cilt tipinde, cilt yüzeyinin altında çatlak kılcal damar görünümü vardır. Alkol, yaşlanma, aşırı sıcak veya soğuk hava gibi nedenler bu cilt tipinin oluşmasına sebebiyet verebilir.

Klasik Cilt Bakımı Hangi Ciltlere Yapılır?

Klasik cilt bakımı uygulaması tüm ciltlere rahatlıkla yapılabilir. Bakım rutininde esas nokta, cildin temizlik ve bakım ihtiyaçlarının giderilmesidir. Kişinin ihtiyacına uygun olarak farklı yöntemler eşliğinde cilt bakımı gerçekleştirilir.

Klasik Cilt Bakım ve Aloe Vera Cilt Bakımı Farklı mıdır?

Klasik cilt bakımı, cildin rutin şekilde ihtiyacı olan bakımı sunan çeşitli aşamalardan oluşur. Son zamanlarda yaygın olarak tercih edilen aloe vera cilt bakımı ise bitkinin jel kısmının sunduğu bazı faydalardan yararlanmayı sağlar. İçeriğinde yüksek oranda potasyum, magnezyum, kalsiyum, demir, çinko ve çeşitli vitaminler olan aloe vera özü, ciltteki hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur, cilde ferahlık verir, cilt tonu eşitsizliklerini gidererek iltihaplanma problemini azaltır.

Öte yandan son zamanlarda popüler olan hydrafacial cilt bakım uygulaması da pek çok kişi tarafından tercih edilir. Klasik cilt bakımı ve hydrafacial arasındaki fark ise şu şekildedir: Klasik cilt bakımı ile cilde uygulanan ürünler alt katmanlara kolayca geçemez. Hydrafacial uygulamasında ise cilt aynı anda hem temizlenir hem ölü hücrelerden arındırılır hem de nemlendirilir. Bu nedenle çok yönlü bir bakımdır.

Klasik Cilt Bakımının Uygulanması Ne Kadar Sürer?

Klasik cilt bakımı uygulaması kişinin cildinin ihtiyaçlarına göre değişmekle birlikte yaklaşık bir buçuk saat sürer. Cilde sırasıyla yapılan işlemler sonrasında ciltte biriken kir ve yağlar yok olur, cilt daha canlı ve parlak bir hal alır.

Klasik Cilt Bakımının Yan Etkisi Var mıdır?

Klasik cilt bakımı sonrasında hafif kızarıklık görülmesi dışında işlemin cilde bir yan etkisi yoktur. Bunun dışında profesyonel olmayan kişiler tarafından yapılan hatalı uygulamalar ise cilt yüzeyinde tahribattan enfeksiyonlara varan çeşitli sorunlara neden olabilir.

Klasik Cilt Bakımı Ne Sıklıkla Yapılmalıdır?

Deri, yapısı gereği 28 günde bir kendini yenilediği için cilt bakımının ayda bir yapılması uygundur. Cilt bakımı yaptırırken uzman kişilerden oluşan ve profesyonel hizmet veren kurumlar tercih edilmelidir.

Klasik Cilt Bakımı Neden Önemlidir?

Cilt, vücudumuzda yaşlanma ve çevresel faktörlere en çok maruz kalan bölgedir. Bunun yanı sıra yanlış beslenme, uyku problemleri, hava kirliliği, aşırı alkol ve sigara tüketimi ile yeterli bakım yapılmaması gibi durumlar cildin hızla deforme olmasına ve kendini yenileyememesine neden olur. Düzenli cilt bakımı seanslarıyla bu tip olumsuz faktörlerin önüne geçilir ve cilt sağlıklı bir yapıya kavuşur. Klasik cilt bakımı yaptıranlar, bakım sonrasında daha temiz ve parlak bir cilde sahip olduklarını belirtir.

Benzer Hizmetlerimiz

Touch görseli
Leke tedavisi için kullanılan cildi soyma işlemi yapılıyor

PUMPKIN PEELING

Mor boneli güzel kadına kil maskesi yapılıyor
Ada Dijital Ajans